Vini di Musella
  • Primo anno di produzione: 2018

  • Vitigno: Chardonnay 100 %

  • Collocazione Geografica: Veneto – Italia
    Nord-est di Verona, nella collina che divide Montorio dalla Valle d’Illasi

  • Estensione: 0,3 ettari

  • Data di impianto: 2012

  • Composizione del Terreno: Calcareo

  • Ceppi per ettaro: 6000

  • Raccolta: Inizio Settembre

  • Resa per pianta: 1,5 kg.

  • Tecnica di vinificazione: Ancestrale

  • Alcol: 11,90% vol

  • Acidità totale: 6.30

  • PH: 3.11

  • Zuccheri: 1,3 g/l

  • Solforosa: Senza solfiti aggiunti

  • Note: Giallo pallido, bolla fine, molto secco.

I Vini di Musella

Our wines follow an ambitious project, not only because biodynamic, but because we believe that now is the time for the Valpolicella to further exploit its territorial potential, free from market constraints in order to better express all their innate class in purity and taste.

The elegance inherent in traditional varieties is thus considered by us the conceptual center of our wines, the true revelation of a rich and unique nuances and complexities territory, often enhanced with the right depth in the most commercial wines, thus confusing the public perception .

Cherry bark and spice blend in the typical pleasure of Valpolicella wines and find in Musella a sincere interpretation balance, which goes straight to the heart.

Musella’s Wines